sunnuntai 16. syyskuuta 2007

SDP eduskuntaryhnä, Part V - ja muita kuulumisia

Oli aika hurja viikko. Työpaine on äärimmillään ja TuTo aloitti taistelunsa sarjapelien muodossa. Flunssa onneksi hellitti, joten täydessä iskussa ollaan jälleen, mitä nyt päänsärkyä oli muutamana aamuna...Tämän viikon hitti on ollut Häkämies, Häkämies ja Häkämies. Vaikken suurimpia Halosfaneja ole, on hän kuitenkin ulkopolitiikan ammattilainen kokoomuksen kolkkapoikiin verrattuna. Puhumattakaan pääministeristä, joka on aika impivaaralainen ulkopolitikan suhteen. Sinänsä ei yllättävää, koska Keskustan kansainväliset kontaktit ja yhteistyö ovat mitättömät muihin suuriin puolueisiin verrattuna.

Mutta suurta kiinnostusta herättänyt eduskuntaryhmän ruotiminen jatkuu, olkaa hyvä.

Antti Kalliomäki Tämän miehen menestymistä seurasin jo 1980 Moskovan olympialaisten aikana. Silloin homma kosahti totaalisesti, mutta politiikassa Kalliomäki on menestynyt hienosti. Monipuolinen ja tasaisen varma, sekä viimeisen päälle lojaali puoluejohdolle. Oisikohan kuitenkin viimeinen kausi meneillään? Tätä ehdokasta voisin äänestää, Uudenmaan vaalipiirin kirkkaimpia tähtiä.

Ilkka Kantola Varsinais-Suomen komeetta, joka pilasi Seppo Lehtisen mahdollisuudet nousta eduskuntaan (Tai no jaa, ehkä suurin spoileri oli Seppo ja nuoret aikuiset - nettisaitti). Kantola on loistava puhuja ja toripoliitikko, joka vielä opettelee politiikan aakkosia. Mahdollisuudet pidempään uraan olemassa, kyky kerätä ääniä yli puoluerajojen on huomattava. Osaa nauraa itselleen ja taustalleen. Pappisehdokkaat ovat minulle vieraita, mutta Kantola ei ole ihan mahdoton. Saa myös bonareita avustajavalintansa johdosta.

Saara Karhu Ääniharava Pirkanmaalta, jolla julkkistausta televisiosta. Lievään populismiin taipuvainen edustaja, jota ei ihan kärkeen ministeripörssissä voi nostaa. Korkea profiili Pirkanmaalla, mutta muualla varsin tuntematon poliittisen uransa osalta. Tätä ehdokasta en äänestäisi.

3 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Ihan yhdyn kaikkiin tämänkertaisiin näkemyksiin. Muutamasta kerrasta, jolloin olen tavannut Ilkka Kantolan, on jäänyt hyvin positiivinen kuva.

Minä en tosin ymmärrä miksi luonnehdintasi Saara Karhun ja Maria Guzeninan kohdalla poikkeavat niin kovasti toisistaan. Minusta molemmat ovat samanlaisia populistisuuteen taipuvaisia vääryyksien taivastelijoita. Äänien kerääjinä kyllä puolueelle tärkeitä.

Anonyymi kirjoitti...

Luonnehdintasi Karhusta sopisi myös "Raision ruusuun" M. Koskiseen. Itse en äänestäisi, mutta puolueen kannalta on hyvä, että moni muu äänestää.

Anonyymi kirjoitti...

Oh-hoh Tage!
Ehkä kannattaisi tutustua Karhuun, eikä pelata vaan turkulaisilla
mielikuvilla. Karhu painaa rankasti duunia ja tekee hyvää työtä nimenomaan puolueen näkökulmasta. Olen äänestänyt Karhun kolmissa vaaleissa ja olen
tyytyväinen.

Siinä nainen joka tekee ja uskaltaa!