maanantai 24. syyskuuta 2007

SDP eduskuntaryhmä, Part VII

Huh huh, kiirettä pitää. Kaiken kukkuraksi TuTo matkasi idänkiertueelle, ja sinnehän piti sitten päästä. Palkintona 6/9 pistettä ja kunnon flunssa. Mutta olihan se kiva nähdä mm. Mäkisen Jari. Mainio ystävä, joka asuu turhan kaukana.

Kiinnitin Uutispäivä Demarissa huomiota ilmoitukseen, jossa mainostettiin Turun Wanhojen Demareiden tilaisuutta. Alustajana oli kansanedustaja Petteri Orpo (kok), ja teemana sdp:n ja kokoomuksen yhteistyö. Tuohon tilaisuuteen voisi lähettää kuunteluoppilaiksi koko sdp:n nykyjohdon. Voisivat oppia jotain veteraanitovereilta.

Mutta jatketaan eduskuntaryhmän ruotimista.

Valto Koski Eduskunnan aatelia. Ei vain minun, vaan myös monen muun mielestä. Sivistynyt herrasmies, jota arvostetaan yli puoluerajojen. Asettui vielä kerran ehdolle, kun Mönkäre ja Kekkonen luopuivat Kymessä. Palkinnoksi ryhmä veti Kosken kölin alta valiokuntapaikkoja jaettaessa. Harvoin on suututtanut niin paljon, toivottavasti eduskuntaryhmän työvaliokunta ymmärtää edes hävetä. Valtoa voisi äänestää koska tahansa, minne tahansa. Valioyksilö.

Johannes Koskinen Eduskunnan varapuhemies, jota mm. minä kannatin puolueen johtoon edellisellä kierroksella. Traumatisoi tukijansa tehokkaasti vetäytymällä kisasta viime metreillä. Sivistynyt, hyvin koulutettu ja nuhteeton. Lisäksi vaisun ja tylsän oloinen, aivan kuin vaatisi pienen sähköiskun käynnistyäkseen. Tätä ehdokasta olisi ennen voinut äänestää. Nyt en ole ihan varma, onko lopullisesti jäähdyttelemässä korokkella?

Marjaana Koskinen Edustaja, joka jakaa mielipiteitä tehokkaasti. Allekirjoittaneella on ollut omat skismansa hänen kanssaan. Siltoja palaa ja raunioita syntyy siellä missä Marjaana mellastaa. Ei ole puolue-eliitin suosiossa, vaikka omaakin asiantuntemusta sosiaalisektorilla. Tämä ehdokas ei minun ääntäni tarvitse. Herraviha ja populismi toimivat aina, ehdokas istuu (rivi)edustajana niin kauan kuin haluaa.

2 kommenttia:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

J. Koskinen on peräjälkeen pitänyt kaksi mainiota isompaa linjapuheenvuoroa. Ensin organisaatio- ja rakennelähtöisen, jossa hän kannatti monia avoimuutta ja vaikuttavuutta lisääviä uudistuksia. Nyt hän puolestaan linjasi UPD:ssa, että tulonjakoa on jälleen tarkasteltava keskeisimpänä kysymyksenä ja että SDP:kin on tehnyt myös virheitä. Mainiota!

Petri Mustakallio kirjoitti...

Ehdin jo odottaakin koska tulee seuraava arvostelu. Olenpa noista kolmesta täysin samaa mieltä Tagen kanssa. Viime kaudella tuli oltua paljonkin tekemisissä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan kanssa ja Valto sen puheenjohtajana teki kyllä vaikutuksen. Huomasi myös sen, että mies nautti suurta arvostusta kaikissa puolueissa.