lauantai 8. syyskuuta 2007

SDP eduskuntaryhmä Part II

Eduskuntaryhmän ruotiminen jatkuu.

Tarja Filatov Eduskuntaryhmän puheenjohtaja on jo kokenut poliitikko. Nukkui edelliskerralla onnensa ohi puolueen puheenjohtajakisassa, mikä heikentää mahdollisuuksia tällä kertaa. Monet katsovat jo seuraavaan sukupolveen. Filatov on substanssipoliitikko pitkäpiimäisyyteen asti, eikä häntä voi karismaattiseksi sanoa. On kuitenkin ilman muuta eduskuntaryhmän raskassarjalaisia, jolla on edellytyksiä tehdä oikeistohallituksen taipaleesta hankala. Tätä ehdokasta voisin äänestää, mutta vailla suurta kiihkoa ja intoa.

Jukka Gustafsson Tämä edustaja on useamman kerran jäänyt viime hetkellä vailla ministerisalkkua, suureksi pettymyksekseen. Nyt salkku on jo hyvin epätodennäköinen. Gustafsson on urheilumiehiä, joka ei oikein ole onnistunut nousemaan varjosta valoon. Ystävällinen mies, jolla vähän vihollisia. Tätä ehdokasta voisin teoriassa äänestää, koska hän on ehdokkaana surullisessa Pirkanmaan vaalipiirissä.

Maria Guzenina-Richardson SDP:n nouseva tähti, jolla taustat kunnossa. Iski pöytään kovat numerot maalivaaleissa, ja tie tähtiin on auki. Pyrkinee varapuheenjohtajaksi puoluekokouksessa, eikä pidemmän päälle tyydy tähän. Nuoren sukupolven naisdemariksi harvinaisen vastuullinen, joka varsinkin sosiaalipuolen kysymyksissä on oikeistolle piikki lihassa. Maan parhaita toripoliitikkoja, kansalaiset vauvasta vaariin sukupuoleen katsomatta ovat sulaa vahaa kun Maria osuu kohdalle. Tätä ehdokasta voisin hyvinkin äänestää. Eikä olisi ensimmäinen kerta, EU-vaaleissa 2004 näin jo tapahtui. Enkä ole katunut, päinvastoin.

Ei kommentteja: