maanantai 10. syyskuuta 2007

SDP eduskuntaryhmä, Part IV

Susanna Huovinen Jo ministerinäkin toiminut nuorehko kansanedustaja Jyväskylästä. Potentiaalinen puheenjohtajaehdokas hänkin, mutta pelko asemien menettämisestä taitaa olla liian suuri. Myös Huovisen ministeriyttä leimasi varovaisuus ja tietty epävarmuus, vaikka suurempia mokia ei tapahtunutkaan. Joka tapauksessa poliittinen tulevaisuuus on valoisa, ja erityismaininta laadukkaasta aviopuolisosta. Tätä ehdokasta tuskin äänestäisin, energiapoliittiset erimielisyydet erottavat liikaa.

Sinikka Hurskainen Urpo Leppäsen hyvin tunteva idän ihme. Tiukasti reviiriään vartioiva poliitikko, joka ei ole onnistunut vakuuttamaan johtavia tovereita ministerikyvyistään. Hurskaisella on varmasti vielä tavoitteita politiikassa. Erityismaininta erittäin laadukkaasta avustajasta, Kirsi Airiosta kuullaan vielä. Tätä ehdokasta en äänestäisi.

Liisa Jaakonsaari Edustaja Suorasuu, jolla kanttia ja uskallusta haastaa auktoriteetteja. On vaeltanut pitkän tien punaisesta tusinasta Lipposlaisuuden lipunkantajaksi. Äänestäjät ovat uskollisesti seuranneet mukana, monien yllätykseksi. Jos Jaakonsaari olisi hiukan nuorempi, olisi oven takana iso delegaatio kukkapuska kädessä. Hänen taakseen olisi helppo kerätä nykyjohtoon tyytymätöntä porukkaa. Tätä ehdokasta äänestäisin epäröimättä hetkeäkään.

Ei kommentteja: