lauantai 21. heinäkuuta 2007

Leffassa, verta ja suolenpätkiä ilmassa

Kävin katsomassa Robert Rodriquesin Grindhouse: Planet Terror Tennispalatsin päivänäytöksessä. Zombiet hyökkäsivät ja joukko ilman tartuntaa selvinneitä kävi hurjaa taistelua. Hurjaa sikälikin, että elokuva ei turhan takia ollut k-18, verta ja suolenpätkiä oli tarjolla koko rahan edestä.

Elokuva oli minun makuuni. Näyttelijäsuoritukset olivat hyviä, joiltain osin jopa aivan loistavia. Räminää ja räiskettä riitti, ja shokkieffekteissä ei säästelty. Muutaman kerran tuli säpsähdettyä oikein kunnolla. Kuriositeettina mainittakoon Bruce Willis pienessä roolissa, jonka hän veti läpi rautaisella ammattitaidolla.

Hiukan enemmän mustaa huumoria olisin kaivannut, joten annetaan 4 tähteä asteikolla 1-5.

Ennen elokuvaa esitettiin 6 traileria, joista kolme innosti oikein paljon ja 1 kohtuullisen paljon. Leffateatterissa pitää siis vierailla useamman kerran tulevana syksynä, jos vain jostakin löytyy aikaa. Pitäisi heti lomien jälkeen muutama työehtosopimus neuvotella ja kenttäkierros kiertää, joten aikataulu ei ihan helpolla mahduta leffailtoja.

Unohtaa ei myöskään sovi, että TuTon kauden avaus lähestyy, ensimmäisen kerran pääsee hallille seuraamaan harjoitusottelua 2.8. Tosipelit alkavat sitten syyskuun puolivälissä.

Ei kommentteja: