sunnuntai 30. syyskuuta 2007

SDP Eduskuntaryhmä, Part X

Johanna Ojala-Niemelä Nuorehko juristi pudotti Maija Raskin eduskunnasta. Raskin ura valtakunnantasolla on loppu, mutta Ojala-Niemelä joutuu vielä taistelemaan vakiinnuttaakseen paikkansa eduskunnassa. Haasteen heittänee ainakin Jyrki Konola. Ojala-Niemelä on sympaattinen ja pidetty edustaja, joka nuoresta iästään huolimatta tuntee politiikan koukerot. Hän ei turhaan äänessä ole, mutta tietää mistä puhuu suunsa avatessaan. Tätä ehdokasta olisin varmasti äänestänyt viime vaaleissa. Ja seuraavissakin, jos Konolan Jykke ei tee valintaa hankalaksi..

Heli Paasio Kolmannen polven edustaja Turusta. Tämä on edustaja, jonka kohdalla ystävyyssuhde saattaa hämärtää näkökykyäni. Paasio kerää kovat äänimäärät Varsinais-Suomessa, mutta kuinka paljon keräisikään, jos kampanjoisi maksimitehoilla? Paasio korostaa kovasti yhdessä tekemisen tärkeyttä ja samaan suuntaan soutamista; häneltä toivoisi enemmän konkretiaa retoriikan tueksi. Paasio on ilman muuta Varsinais-Suomen demariedustajista potentiaalisin ministeriehdokas. Tätä ehdokasta voisi ilman muuta äänestää. Mippe Kumpulan lisäksi toinen nuorehko naisedustaja, joka on energiapoliittisesti valveutunut.

Sirpa Paatero Todella suuriin saappaisiin ( Voi Mönkäre, kuinka ikävä sinua onkaan) Kymessä astunut uusi tulokas. Kahminut itselleen valtavasti luottamustehtäviä, mikä ei välttämättä ole ollenkaan hyvä piirre. Paatero on sosiaalisesti lahjakas edustaja, jolla on vielä pitkä matka edessään, ennen kuin katu-uskottavuus on kunnossa. Valto Kosken vaalipiirissä voi äänestää vain Valto Koskea. Ehdokas ei muutenkaan profiililtaan ole ihan minun skeneä.

Ei kommentteja: