torstai 28. maaliskuuta 2019


Tässä oma listani vaalipiireittäin. Useassa piirissä löytyi useistakin hyviä ehdokkaita, mutta Helsinkiä lukuun ottamatta suosittelen vain yhtä ehdokasta.

Lappi:                 Anni Koivisto

Anni on nousevan sukupolven lahjakkuuksia, joka kampanjoi ahkerasti kaukana pohjoisessa. Hän on kuitenkin riittävän paljon toiminut täällä Helsingissäkin, tehdäkseen hyvän ja mieleenpainuvan vaikutuksen. Sosiaalisesti lahjakas, ahkera toimija, jonka kanssa on aina kiva olla tekemisissä. 

Oulu:                  Tytti Tuppurainen

Tytti on vaikealla alueella SDP:n linnake. Parhaimmillaan loistava esiintyjä, rohkea eurooppamyönteinen visionääri. Uskalsi asettua ehdolle SDP:n puheenjohtajaksi, ja loi olemuksellaan ja asenteellaan toivoa monelle masentuneelle ja pettyneelle toverille. Tytistä on ainesta ministeriksi, ja hän menee hyvällä äänimäärällä seuraavalle kaudelle eduskuntaan.

K-Suomi:          Jani Kokko

Olen havainnut pitäväni lähes kaikista Janin kirjoituksista ja kommenteista sosiaalisessa mediassa, tässä on vastuullinen ja järkevä demari. Kiinnostus USA:n politiikkaan antaa lisäpisteitä, kansainvälisyyden tulisi olla SDP:n sielussa vahvasti läsnä. Nuorehkoja miehiä ei ole puolueessa pilvin pimein, tässä on kuitenkin eräs valioyksilö tarjolla. 
 
Vaasa:                Jutta Urpilainen

The one and only. Olen läheltä saanut seurata, miten uskomattoman työmoraalin omaava Jutta toimii politiikassa. Hänellä on vielä paljon annettavaa suomalaiselle poliittiselle elämälle, ja Pohjanmaan äänestäjillä on taas mahdollisuus äänestää Jutta huimalla äänimäärällä eduskuntaan. Minulle edelleen nykypolitiikan tärkein yksittäinen henkilö.

Savo-Karjala:  Seppo Eskelinen

SDP:n paikallinen toiminnanjohtaja päätti itse lähteä ehdolle, ja on hyvin mahdollinen läpimenijä. Seppo on kansan mies hyvällä tavalla, karismaattinen ja muistiin jäävä. Sosiaalisesti lahjakas, kokenut toimija, joka kohtelee muita ihmisiä reilusti, säätyyn katsomatta
.
Kaakko:             Jouni Backman

Kun lopetin SDP:n ministeriryhmän sihteerinä 2013, laitoin Jounille tekstarin: ”Jouni, kun pyrit minne tahansa ja tarvitset apua, soita minulle”. Se kertonee, kuinka paljon tätä entistä ministeriä ja ryhmäpuheenjohtajaa arvostan.  Ammattimies, joka osaa politiikan kuviot. Lojaali, jalat maassa toimiva poliitikko.

Pirkanmaa:      Sanna Marin

Tarvitseeko tätä perustella? Sanna tuurasi puheenjohtajaa, eikä pätevyydestä jäänyt epäselvyyttä. Rohkea, sanavalmis, ja mielipiteissään tiukka. Osaa kuitenkin nykyään myös neuvotella ja tehdä kompromisseja. Sanna voi myös soitella, jos tarvitsee apua pyrkiessään vaikka.. no, arvaatte mitä tarkoitan. Pirkanmaalla tiedossa jäätävä henkilökohtainen äänimäärä, tukea tulee laajalla skaalalla.

Häme:               Miia Nahkuri

Riihimäen kuningatar on mahtava tyyppi, joka nyt ponnistelee äänien perässä laajemminkin Hämeessä. Jalat maassa, rohkeasti ja äänekkäästi. Kuitenkin sympaattinen, empaattinen, lojaali ja luotettava. Miian kanssa ei aika käy pitkäksi, toivottavasti hän viettää seuraavat neljä vuotta tiiviisti Helsingissä. Tätä vaalikamppailua seuraan erityisen herkällä sydämellä, Miia on spessu.

Satakunta:       Kristiina Salonen

Kristiina hallitsee Rauman seutua, ja on varmasti oman listansa ykkönen. Hänen tuleekin saada ääniä hirmuisesti, jos SDP kolmannen paikan vaalipiiristä haluaa.  Kristiinan sympaattinen ja luonteva tapa olla ja tulla on tehnyt vaikutuksen. Substanssi on vahva, ja hän puhuu asioista jotka tuntee ja tietää. Ministeriainesta?

V-S:                     Viivu Seila

Viivu on V-S alueen next generation. Rosoinen, aito, ahkera ja kuunteleva. Viivu tekee kampanjaa SDP:lle haastavassa ikäryhmässä, mutta juuri hänen kaltaisella profiililla varustettu henkilö voi siinä onnistuakin. Nyt hyvä tulos eduskuntavaaleissa, ja sitten tukka hulmuten kohti Turun valtuustoa. Jos kiinnostusta vain riittää, on Viivulla edessä valoisa tulevaisuus politiikassa.

Uusimaa:          Joona Räsänen

Lohjan lahja politiikalle tähtää toiselle kaudelle. Sinne hän toivottavasti menee hyvällä marginaalilla. Joona on tolkun mies, joka osaa hoitaa asioita suurella ammattitaidolle. Hän on kaikin puolin hyvä jätkä, jonka seuraan hakeutuu mielellään. Hauska, positiivinen, yhteistyökykyinen. 

Helsinki:           Elisa Gebhard & Jenni Karjalainen

                     TUS:n asettamat ehdokaat suuntaavat Helsingissä kohti kirkkaita valoja. Molemmat
                     ovat ahkeria ja aikaansaavia, lahjakkaita ehdokkaita. Heitä voi lämpimästi
                         äänestäjille suositella.

Ei kommentteja: