tiistai 26. maaliskuuta 2019


Aloitetaan vaaliturinointi antamalla kuolemanpusuja muiden puolueiden ehdokkaille. Eli kilpailevien puolueiden ehdokkaille, joille toivon enemmän kuin maltillista menestymistä. Tätä listaa saatetaan täydentää lähempänä vaaleja.

V - S:

Kokoomuksen listalla on usea ehdokas, jota voisi empimättä suositella; Saara - Sofia Siren, Lauri Kattelus, Ville Valkonen. Mutta suosituksen saa Sini Ruohonen, jonka olen oppinut tuntemaan viimeisen parin vuoden aikana. Sini on hauska, analyyttinen, sanavalmis, luonteva ja todella mukavaa seuraa. Hänelle toivon iloista vaali-iltaa, vilpittömästi. Olemme havainneet, että ajatuksemme kulkevat politiikan saralla usein samoja latuja.

RKP:n Ida Schaumaniin pätevät laajalti samat adjektiivit kuin Sini Ruohoseenkin. Ida on RKP:n tulevaisuus vaalipiirissä, ja tästä RKP saa olla enemmän kuin tyytyväinen. Ida on nuorehkosta iästään huolimatta ollut monessa mukana, ja on erittäin pidetty. Kun häntä äänestää, on kuin pistäisi rahat hyviin osakkeisiin; tuotto on pidemmällä tähtäimellä taattu. Ida tosin menee läpi jo näissä vaaleissa, joten toimii myös pikavoittona.

Keskustan osalta Annika Saarikkoa ei voi olla puffaamatta. Aito, välitön, ahkera ja vastuullinen. Kuuluu sarjaan perheystävät, joka varmasti kertoo jo paljon. Annikan nousu puolueensa johtoon voisi jopa lisätä allekirjoittaneen varsin vähäistä punamultaintoa. Annika on niitä harvoja kepulaisia, johon luotan 100%.

Helsinki:

Keskustan Eeva Kärkkäinen on valintani. Poikkeuksellinen täysipäinen kepulainen, jolle on helppo toivoa menestystä. Eeva on teräväkynäinen ja -ajatuksinen citykepulainen, jollaisten varaan  menestystä pääkaupungissa voidaan rakentaa. Pääkaupungin vähäinen kepupopulaatio saisi tarttua Eevaan kuin hukkuva oljenkorteen.

Vihreiden Maria Ohisalon on aika nousta eduskuntaan, ja se on kaikin puolin hyvä asia. Ohisalo on poliitikko, joka ei ole menettänyt aitouttaan politiikan kiemuroissa. Tämä köyhyystutkija on miellyttävä ja sympaattinen yhteistyökumppani, jonka seurassa viihtyy. Vihreäksi toimijaksi hiukan epätyypillinen kyky tarkastella omaa toimintaa ja ajattelua kriittisesti, mistä iso kasa pisteitä.

RKP:n Silja Borgarsdottir Sandelin on lempihurrejani jo monen vuoden takaa. Erittäin terävä entinen käsipalloilija on puolueensa tulevaisuuden tekijöitä Helsingissä. Siljasta ei oikein millään keksi mitään kritisoitavaa, joten häntä voi suositella pääkaupungin RKP:n äänestäjille hyvällä omatunnolla.

Uusimaa:

Kokoomuksen Mervi Katainen on tuttu jo yli kahdenkymmenen vuoden takaa. Kokoomuksen lista Uudellamalla ei ole kaksinen, mutta Mervi on puolueelleen hyvä löytö. Todella mukava ihminen, jolla on taito ja kyky tehdä poiltiikkaa sulavasti, mutta tehokkaasti. Mervi on liberaali konsensuspoliitikko, joka ei haaskaa aikaa toisten haukkumiseen. Uudenmaan kokoomusäänestäjät ovat varmasti riittävän fiksuja äänestämään Mervi hyvällä äänimäärällä eduskuntaan.

RKP:n Anders Adlercreutz meni viimeisenä läpi Uudenmaan vaalipiirissä 2015. Nyt äänestäjät ovat oppineet tämän herrasmiehen tuntemaan, eikä läpimenoa tarvitse liiemmin jännittää. Anders luo ympärilleen hyvää tuulta ja tunnelmaa missä ikinä liikkuu, hän on pidetty ja arvostettu yli puoluerajojen. Kyseessä on vahva poliitikko, jonka poliittisen uran lakipistettä ei olla vielä nähty.

Vaasa:

RKP:n nuorisojärjestön puheenjohta Christoffer Ingo saa kuolemanpusun. Nuori, mutta taitava. Sanavalmis, olematta kuitenkaan ärsyttävä. Laulutaitoinen ja ymmärtää hyvän juotavan päälle.Kamppailee jo nyt läpimenosta Vaasan vaalipirissä, eikä ihme; tässä on laadukas poliittinen toimija, tulevaisuuden kirkkaita tähtiä.

Kokoomuksen Maria Jokinen kulkee omia polkujaan kohti kirkkaimpia valoja. Jalat maassa, mutta tavoitteet korkealla. Paula Risikolle on löytymässä työn jatkaja Seinäjoella. Maria suhtautuu ihmisiin mutkattomasti ja on kaikin puolin mukavaa seuraa. Hänelle soisi menestystä jo näissä vaaleissa.
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olet, Tage, oikeassa Mervi Kataisen osalta. Minäkin toivon, että hän menee läpi.

Suvi Veramo