sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Kuolemansuudelmia tarjolla...

Oppinut ystäväni Pete Mustakallio pohtii mielenkiintoisia täällä. Itsekin olen pohtinut omaa äänestyskäyttäytymistäni eri puolueiden osalta. Käynpä siis läpi Turun ja Helsingin suosikit.

Turku:

Äänestän vaaleissa Petjaa. SDP:n listalla olisi monta muutakin helposti äänestettävää ehdokasta, mutta Petja nyt joka tapauksessa on valintani. Kaupungin suurimman puolueen Kokoomuksen ehdokkaista ääneni saisi Minna Arve. Olen tuntenut Minnan vuodesta 1995 ja aina suhtautunut häneen myönteisesti. Ajatus Keskustan äänestämisestä edes teoriassa on lähinnä huvittava, mutta nostetaan kuitenkin Karoliina Luukkainen suosikiksi. Hän on taistelutoverini P-klubista, jolla on enemmän potkua kuin useimmilla. Karolla ei näy olevan vaalisivuja, too bad. Vihreistä voisi äänestää Elina Rantasta. Hän on hyvässä maineessa oleva sympaattinen kunnallispoliitikko, joten saakoon hän kuolemansuudelman täältä. Vasemmistoliitossa on kaikenlaista kummallista ehdolla, mutta ääneni saisi Turja Lehtonen. Hän on vakaa ammattiyhdistysmies, jolla myös huumorintajua ja kykyä nauraa itselleen ja edustamalleen viiteryhmälle.

Helsinki:

Demareista ääneni saisi ilman muuta Heta Välimäki. Hän on harvinaisen tasapainoinen ja täysipäinen politiikan ammattilainen, jolla myös rohkeutta olla oma itsensä tiukoissakin tilanteissa. Kokoomuksen ehdokkaista suosikkini on Kristiina Kokko. Hän on niin ystävänä kuin yhteistyökumppaninakin luotettava tapaus, ja olemmehan me syksyllä 2002 SONKin ja Tuhatkunnan puheenjohtajina vaatineet sinipunayhteistyön jatkamista myös 2003 eduskuntavaalien jälkeen. Näin ei käynyt, mutta ehkä taas 2011 jälkeen.... Keskusta on jälleen kerran haastava pala, ja kaiken huipuksi Riina Nevamäki puuttuu listalta. Siinä tapauksessa valintani on Jukka Ihanus, pääministerin ykkösavustaja. Hän on tolkun mies, se riittää tässä kisassa ykkössijalle. Vihreiden listan kirkkain helmi on Johanna Sumuvuori, joka on käynyt tutuksi vuosien varrella.

Mielipidetutkimusten mukaan kolme suurinta puoluetta kamppailevat hyvin tasaisesti suurimman puolueen asemasta. Mutta SDP:n kannatus on silloinkin parisen prosenttia vuoden 2004 vaaleja jäljessä. Näin ollen ei ole kummallista, että valtuustopaikkojen menetyksiä ennustetaan niin Turussa, Helsingissä kuin Vantaallakin. Nyt olisi kaksi viikkoa aikaa edesvaikuttaa toisenlaisen lopputuloksen syntymiseen.

1 kommentti:

laura kirjoitti...

Kiinnostava näkökulma! Olis hauska kuulla mielipiteesi myös Espoon ja Vantaan ehdokkaista?