maanantai 27. lokakuuta 2008

Erkki Tuomioja - totuuden torvi

Tuomiojan Erkki päätti kertoa näkemyksiään vaalitappion syistä blogissaan. Tuomiojahan osallistui ansiokkaasti taisteluun SDP:n riveissä näissä kunnallisvaaleissa. Tietäen SDP:n hankalan tilanteen Helsingissä ja oman kykynsä saada ääniä hän kävi ankaran vaalitaistelun ja toi listalle...... hetkinen, missäs Ekin sijoitus nyt onkaan..... Mitä?? Eikö hän ollutkaan ehdolla?? Ai niin, hänhän oli vielä äsken, yli 15 vuotta sitten, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja. Eihän nyt niin läheisen virkamieskokemuksen vuoksi voi lähteä puoluettaan auttamaan hädän hetkellä, eihän....?

Oman pesän likaaminen on maailman helpoin asia. Sillä saa julkisuutta ja pystyy asettumaan jalustalle suhteessa muihin: "Kyllä minä olisin tehnyt tämän paremmin" Tuomioja saattaa todellakin kuvitella, että hän olisi johtanut SDP:n hienoon vaalivoittoon eilen. Mutta sillä ei ole merkitystä. Puoluekokous ei häntä SDP:n johtoon halunnut, tälläkään kertaa.

Demokratiaan kuuluu että kaikkea, myös puoluejohtoa, saa arvostella. Mutta se ei kuitenkaan välttämättä tee siitä järkevää. En millään voi hyväksyä, että katsomosankari odottaa vaaleista vuorokauden ja hyökkää sitten puoluejohdon kimppuun - antaen samalla medialle ammuksia. Medialle, joka iloisesti rouskuttaa Keskustan vaalitappiota ja pesee heidän likapyykkiään.

Helsingin vaalitulos, osittain kiitos Tuomiojan, oli surkea. Listalla oli kuitenkin paljon nuoria ehdokkaita, jotka saivat kivasti kannatusta. Siellä piilee SDP:n tulevaisuus Helsingissä ja siitä on pidettävä huolta.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Tuomiojan kommentit eivät varsinaisesti olleet oman pesän likaamista, vaan lähinnä tilanteen toteamista. Ei kai totuuden kertomisen pitäisi demareita noin paljon kirpaista?

Vai odotetaanko, että kaikkien pitää hokea samaa valheellista mantraa "torjuntavoitosta", kun takkiin tuli urakalla.

Ja parempi kai oli, että Tuomioja julkaisi arvionsa vaalien jälkeen eikä ennen sitä, jolloin älämölö olisi ollut vielä kovempaa.

Helsingin vaalitulosko oli Tuomiojan vika? Miksei Heinäluoman tai muiden ihan rahapalkalla puoluetta palvelleiden?

Ihmettelen, jos joku koki Urpilaisen esiintymisen ennen vaaleja uskottavana. Silloin ei ainakaan tunne kansaa, koska valtava enemmistö näkyy kokeneen toisin?

Mikä on näin ulalla kansan tuntemuksista olevien ihmisten arvo poliittisena kommentaattorina?

TagenTurinat kirjoitti...

Rohkeasti anonyymina esiintyvä kirjoittaja voi olla mitä mieltä tahansa minun arvostani poliittisena kommentaattorina, ei kiinnosta. Blogini lukeminen on ihan vapaaehtoista, remember?

Tuomioja voi kaikessa rauhassa jatkaa vuosikymmeniä harrastamaansa puoluejohdon nilkkaan potkimista, mutta silloin hän myös itse asetttuu kritiikille alttiiksi. Vai onko niin että hänen arvostelemisensa on jotenkin väärin, mutta Urpilaista ja kumppaneita saa hakata kuin vierasta sikaa?

Heinäluomaa on hiukan huono syyllistää Helsingin tuloksesta. Hän oli ehdolla ja teki urakalla duunia, palkintona yli 4000 ääntä. Kaikki muutkin SDP:n Helsingin aktiivipoliitikot olivat mukana - paitsi Tuomioja. Vedoten siihen, että oli apulaiskaupunginjohtaja yli 15v sitten....

Anonyymi kirjoitti...

Juu, se on nähty ja huomattu, ettei SDP:n nuoria leijonia kyllä muiden tekemiset kiinnosta. Ja se heijastuu myös vaalituloksissa.

Outoa on myös se, että anonymiteetin salliva bloggaaja paheksuu anonymiteettiä. Demarilogiikkaa?

Onko se joku uutinen, että Tuomioja asettuu kritiikille alttiiksi? Piikin nokassa hän on ollut joillekin demareille (?) koko ikänsä.

On tietysti tuttua, mutta yleensä eri yhteyksistä, että kritiikkiä ei saa esittää, ei ainakaan vallassa olijoita vastaan.

Arvon bloggaajan kannattaisi opetella lukemaan tai ymmärtämään lukemaansa tai edes madaltamaan yliherkkää tulkintatapaansa, jos hän väittää Tuomiojan lyöneen Urpilaista kuin "vierasta sikaa". Hän puki sanoiksi sen, mitä noin 80% äänestäjistä ja 100 % äänestämättömistä ajatteli: tuo nainen ei ole ääneni arvoinen.

Urpilaisesta on näköjään neljässä kuukaudessa kehittynyt Youtuben merkittävin vitsi. Siinä sitä demarisanomaa kaikille uskollisille.

Urpilaisen (?) masinoima vaalikampanja oli todella sisällyksetöntä unelmahöttöä, esiintyminen ylimakeaa ja epäuskottavaa suhteessa demareiden vuosia jatkuneeseen valtiolliseen politiikkaan, joten vaalitappio oli selviö. Hyvä, ettei Tuomioja sanonut tätä itsestäänselvyyttä ennen vaaleja.

Onko joku väittänyt, että Heinäluoma olisi vastuussa vaalitappiosta, vaan kyseenalaiseksi on asetettu väite, jossa tappio sysätään Tuomiojan niskoille. Tässä perinteessä Kainulainen miljoonine äänineen on tietysti säälittävimmästä päästä. Onko sattumaa, että mies on Heinäluoman avustajia?

Anonyymi kirjoitti...

Muuhun en puutu, mutta on aika hankalaa tehdä "uutta SDP:tä", jos kaikki uusi on "epäuskottavaa suhteessa demareiden vuosia jatkuneeseen valtiolliseen politiikkaan".

Tai no, puutun tuohon torjuntavoitto-juttuun. Uusi puheenjohtaja ja puoluesihteeri ovat olleet tehtävissään reilut neljä kuukautta. Paljonko heidän aikanaan SDP:n kannatus on laskenut?