lauantai 24. toukokuuta 2008

1/3 toteutunut

Aloittaessani nykyisessä työpaikassani tein päätöksen, että politiikka saa jäädä osaltani vähemmälle. Minä hoidan perheessäni ay-toiminnan ja siippa saa olla poliitikko. Varsin hyvin päätös on pitänyt, mitä nyt vaalien alla on tarvinut hiukan aktivoitua ja lisäksi TUS:sin uljasta lippua liehuttaa. Mutta tänä keväänä into politikointiin taas palasi, henkilövalintojen kautta, kuinkas muuten.

Heta valittiin selvin numeroin (141-52) jatkokaudella Demarinuorten johtoon. Tämä tietenkin lämmittää oikein kovasti, vaikka en sen kummemmin asiaan voinutkaan vaikuttaa. Onnitelut kuitenkin vaimolle, voittosi oli kiistaton. Siitä on hyvä jatkaa.

Ari Korhonen kamppailee puoluesihteerin postista Hämeenlinnan puoluekokouksessa. Kisa on arvaamaton eikä lopputulosta voi ennakoida. Arin pitkältä ajalta tunteneena olen vakuuttunut, että hänestä puoluekoneisto saisi laadukkaan piiskurin. Sellainen tarvitaan, ehdottomasti.

Eniten olen aikaa ja energiaa laittanut Jutta Urpilaisen kampanjaan. Jutasta tehdään puolueelle uutta puheenjohtajaa, ja kampanja on ollut nousujohtoinen koko kevään ajan. Nyt mediakin on huomannut mitä SDP:n syvissä riveissä tapahtuu, ja Jutta on noussut kärkiehdokkaiden joukkoon. Kahden viikon kuluttua kisa ratkeaa, mutta nyt jo voi sanoa mielen olevan iloinen. Jutta 2008 kampanjaa on saanut tehdä hienojen tyyppien kanssa, politiikka voi olla myös hauskaa ja mielekästä. Kun lisäksi ehdokas on loistava tulevaisuuden tekijä, ei paljoa enempää voi pyytää. Noh, 176 ääntä Hämeenlinnassa olisi vielä toivelistalla....

Kevät on ollut äärimmäisen raskas, monestakin syystä. 8.6 pakkaan kuitenkin nallen matkalaukkuun ja lähden Hetan kanssa viikoksi ulkomaille. Odotettavissa laatuaikaa kahdestaan - ja tietenkin jalkapalloa. Hyökkää, Zlatan, hyökkää, sinulla on faneja Suomessakin....

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Annapa vinkki, kenestä tulee EM-kisojen maalikuningas. Osllistun yhteen vetoporukkaan, ja tuo on ainoa, mikä askarruttaa....
t. ultsi

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Onnittelut hienoista saavutuksista - erityiset onnittelut Hetalle :)

Otsikon perusteella jo hetken luulin, että joko kaikilla on tessit tai palkkaepätasa-arvoa ei enää ole... :D

Sami

Anonyymi kirjoitti...

STT:n mukaan Urpilainen ei sitoisi puheenjohtajuuttaan vaalitulokseen. Sama juttu kertoo, että ainoat SDP:n pj-ehdokkaat, jotka vapaaehtoisesti väistyisivät hävittyjen eduskuntavaalien jälkeen olisivat Tuomioja ja Kumpula-Natri. Kommentteja vaalipäälliköltä?

TagenTurinat kirjoitti...

Jutta ja useimmat muut ehdokaat eivät lähteneet suoralta kädeltä sitomaan käsiään, vaan katsoivat että kokonaisuus pitää arvioida kun se on ajankohtainen. Onko esimerkiksi vaalien toinen sija, mutta oppositiotaipaleen jatkuminen sellainen tappio, että puheenjohtajan tulee automaattisesti vaihtua? Tai vaalien kolmas sija, mutta hallitukseen pääsy? Näitä ei määritelty, joten valtaosa ehdokkaista vastasi varsin loogisesti kysymykseen.

Lienee sitä paitsi selvää, että reipas vaalitappio vie keneltä tahansa jatkoedellytykset, ilman että sellaisia asioita julistetaan kolme vuotta etukäteen.