sunnuntai 25. marraskuuta 2007

Kokoomuksen suosikit/inhokit

Pitkä viive bloggaamisessa, TESsin loppuvääntö, sen onnistumisen juhlinta sekä pikkujoulut ovat työllistäneet kovasti. Mutta nyt on aika ruotia toverit oikealla. Mainittakoon, että potentiaalisia suosikkeja ja inhokkeja löytyi monta. Ja että tässä kohtaa on Maija Perhoa taas iso ikävä.

Suosikit:

Petteri Orpo Tämä ensimmäisen kauden edustaja kävi tutuksi jo TYYssä 1990-luvun puolivälissä. Orpo on todella dynaaminen edustaja, joka ymmärtää kokonaisuuksia ja osaa tulla toimeen myös muiden puolueiden kannattajien kanssa. Orpo on kokenut myös vastoinkäymisiä toimiessaan puolueensa puoluesihteerinä, mikä on kasvattanut luonnetta. Ensi vaalikaudella jo ministeriainesta. Jos Kokoomus hallitusvastuussa jatkaa.

Jukka Mäkelä Myös "Mäksy" on ensimmäisen kauden edustaja. Hän on asiallisen ja osaavan miehen maineessa, joka olisi halutessaan voinut mahdollisesti nousta AKAVAn puheenjohtajaksi. Veri kuitenkin veti valtakunnanpolitiikkaan, ja tavoitteet ovat varmasti korkealla. Mäkelän tausta on Tekniikan Akateemisessa Liitossa, ehkä hän voi tuoda tullessaan hiukan työmarkkina-ymmärrystä puoluejohdolle. TEHY-näytelmän perusteella Katainen ja kumppanit sellaista tarvitsisivat.

Jari Koskinen Yli puoluerajojen arvostettu edustaja, joka vetäytyi takaoikealle kun ei päässyt ministeriksi. Koskinen katsoo silmiin ja tervehtii, eikä hänestä kuule pahaa sanaa oikein missään. Erityismaininta Koskiselle siitä, että hän on aina pärjännyt hyvin, kun demariavustajat ovat valinneet pikkujouluissaan Vuoden Tiikerin eduskunnan mieskansanedustajien joukosta.

Inhokit:

Eero Lehti Tässä on edustaja, jonka vuoksi kaikkien palkansaajien tulisi järjestäytyä heti. Lehti on äärioikealla, eikä ujostele asiaa yhtään. On lausunnoillaan mustannut Suomen Yrittäjien mainetta oikein olan takaa. Sauli Niinistö veti äänillään Lehden eduskuntaan. Olisi saanut jäädä tekemättä. Lohduttavana tekijänä on edustajan ikä, poliittinen ura ei millään voi olla erityisen pitkä.

Sirpa Asko-Seljavaara Väkisinkin tule pohtineeksi, mitä ihmettä tämä edustaja tekee politiikassa? Esiintyy terveydenhuollon ammattilaisena, mutta ei siinäkään pysty nousemaan ykkösketjuun. Kun aihepiirinä on joku muu, ovat Asko-Seljavaaran eväät vähissä.

Suvi Linden Ministeripestinsä jo kerran aikaisemmin toheloinut Linden sai aluepoliittisista syistä uuden mahdollisuuden. Varmuuden vuoksi annettiin höyhenen kevyt salkku, ja politiikan ammattilainen Aleksi Randell vahtikoiraksi (erityisavustajaksi). Tästä huolimatta Linden on onnistunut kompastelemaan jo tässä vaiheessa. Käsi ylös se joka yllättyi, Linden ei kerta kaikkiaan ole kapasiteetiltaan ministeriainesta.

4 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Mihinkäs Petri Salo unohtui?

TagenTurinat kirjoitti...

Petri Salo taisteli urheasti pääsystä inhokki-listalle, mutta joutui taipumaan neljänneksi.

Anonyymi kirjoitti...

Entä Lyly Rajala?

TagenTurinat kirjoitti...

Lyly Rajala kamppaili hyvin, mutta ei ihan päässyt kolmen suosikin joukkoon. Valitan.