maanantai 29. lokakuuta 2007

SDP eduskuntaryhmä, Part XIV

Erkki Tuomioja Pitkän linjan vasemmistosiiven edustaja. Nauttii edelleenkin suosiota, jopa puolueen puheenjohtajaksi asti. Erittäin älykäs ja substanssiltaan vahva, mutta etäisen ja jopa ylimielisen oloinen. Olisi voinut olla todellinen ääniharava edellisissä eduskuntavaaleissa, mutta SDP:n onneton yhden kärjen taktiikka ja Tuomiojan jälleen kerran vaisu kampanja vei mahdollisuudet megapottiin. Puoluekokous lähestyy, joutuuko Eki vielä kerran kehiin, kun nuoremmalta kaartilta puuttuu sisu ja rohkeus? Tiukan linjan Lipposlainen ei hevin Tuomiojaa äänestä. Paitsi puoluekokouksessa, jos vaihtoehdot ovat vähissä...

Jutta Urpilainen Toisen polven edustaja Kokkolasta. SONK-taustainen nouseva kyky, joka noussut spekulaatioissa jopa Heinäluoman ykköshaastajaksi. Fiksu ja edustava, jolla voisi olla edellytykset antaa SDP:lle uskottavuutta korkeasti koulutetun väestön keskuudessa. Urpilainen ei lähtenyt pyynnöistä huolimatta haastamaan allekirjoittanutta SONKin pj-kisaan syksyllä 2000 - nyt pitäisi löytyä sisua haastaa toinen köriläs... Kellot kilkattavat, tukijat ovat valmiina. Mutta onko Jutta? Tätä ehdokasta voisi äänestää niin puoluekokouksessa kuin eduskuntavaaleissakin.

Pauliina Viitamies Tunnetun SDP-suvun edustaja Mikkelistä. Tätä kirjoitettaessa vielä tuntematon suuruus. Tavallisesti luotettavat lähteet kuitenkin kertovat, että edustajan suhtautuminen avustajiin vetää vertoja Marja Tiuralle...Viitamies saa tsempata lujaa koko vaalikauden, koska sekä Jouni Backman että Arto Seppälä kuuluvat valmistautuvan jo seuraaviin eduskuntavaaleihin. Backmania ja Seppälää voisi äänestää, tämän ehdokkaan näytöt ovat vielä antamatta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viitamies puhuu kauniin valtiomiesmäisesti entisistä, nykyisistä ja tulevista kilpailijoistaan. Teksti puhukoon puolestaan. Se ei kaipaa yhtään lisäkommentteja:

http://pauliinaviitamies.blogspot.com/2007/10/arpa-on-heitetty.html#links

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sitä kaikkea saa miettiä, mutta ehkä hiukan voisi ajatella, mitä blogiinsa kirjoittaa... Tämän postauksen lukeminen vain vahvisti ei-niin-myönteistä näkemystäni Viitamiehestä.