maanantai 15. lokakuuta 2007

SDP eduskuntaryhmä, Part XII

Matti Saarinen Urheilumies Uudeltamaalta. Hajuton ja väritön, mutta omaa uskollisen kannattajajoukon kotiseudullaan. Saarinen on eduskunnan hiljaisia, joka kuitenkin on habitustaan vaikutusvaltaisempi edustaja. Joka porukassa tarvitaan vitsinkertoja, ja Saarinen kilpailee tässä ryhmässä siitä tittelistä. Njaah....pidän karismaattisista poliitikoista, joten valintani taitaisi olla joku muu.

Jouko Skinnari Pitkän linjan edustaja Lahdesta, joka on piipahtanut ministerinäkin. Skinnaria on jo useamman kerran luokiteltu sammuneeksi tähdeksi, mutta sitkeästi hän on punnertanut eteenpäin. Uran huipennus ilmeisesti kuitenkin jo selän takana. Ei ihan mahdoton vaihtoehto, tasaista laatua tarjolla.

Jacob Söderman "Minä en olisi hyväksynyt optioita, minä en olisi hyväksynyt taitettua indeksiä, minä en olisi nostanut puoluetukea, minä en..." Populismin kukkanen nousi eduskuntaan Haataisen siirryttyä Helsingin apulaiskaupunginjohtaksi. Veteraani on näkyvä keskustelija, joka valtavan kokemuksensa ja älynsä vuoksi ei ole mikään jäähdyttelijä. Paljoon kykenen, mutta en sentään äänestämään populistia. Ikinä.

Ei kommentteja: