tiistai 14. elokuuta 2007

5 tähteä, eikä nettinurkkaa...?

Väärässä olin. Hotellissa oli kaikki noin muuten jokseenkin tip top, mutta nettinurkkaa ei löytynyt. Näin ollen spostailu jäi aika vähiin, hädin tuskin pystyi pitämään itsensä tilanteen tasalla rakkaan TuTon seikkailuista harjoitusotteluissa.

Kreikassa oli lämmin, mutta ei sentään megamegalämmin. Hotellin uima-allas ja maisemat olivat outstanding, ja huonekin oli laadukas. Cleaning lady piti huolen siisteydestä, vaikka ei päässytkään aina huoneseen haluamaan aikaan. Totuttelua vaati viemäreiden tehottomuus; paperia ei pyttyyn saanut missään tapauksessa laittaa. Siihenkin kuitenkin tottui, ihme ja kumma.

Vahvistamattomien tietojen hotellilla yöpyi samaan aikaan kanssamme Kreikan sosialistipuolueen PASOKin puheenjohtaja, Andreas Papandreu. Hän on maan oppositiojohtaja, joka mielenkiintoista kyllä puhuu sujuvaa Ruotsia, opiskeltuaan ja työskenneltyään Tukholmassa. PASOK on muutenkin kovassa iskussa alueella. Vaikka puolue hävisi vaalit 2004, menivät kaikki alueen 5 parlamenttipaikkaa PASOKin ehdokkaille.

Meillä oli auto kolme päivää käytössä. Se mahdollisti Lefkaksen saaren kiertämisen ja uimarantoihin tutustumisen. Ilman liikenneonnettomuutta selvittiin, vaikka paikallinen liikennekulttuuri olikin haastava. Hätävilkku oli tavallista vilkkua yleisempi ja kuka tahansa saattoi pysäyttää autonsa mihin tahansa. Kun kadut olivat muutenkin ahtaat, oli sumppu nopeasti valmis.

Kreikkaa voi kyllä suositela matkakohteeksi. Minä haluaisin seuraavaksi lomailla Turkissa, niin kauan kuin se vielä on mahdollista. Ennemmin tai myöhemmin islamin nousu vaikuttaa turismiin. Tätä paikalliset asukkaat sanoivat jo 1991, kun olin maassa vaalien aikaan.

4 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Onnea ukkomiehelle! Ööö, mihin p....paperit sitten laitetaan jos ei vessanpönttöön? *etoo ajatella*

TagenTurinat kirjoitti...

Käytännössä oli kaksi vaihtoehtoa: paperin saattoi joko syödä, tai sitten laittaa se vessapöntön vieressä olevaan kannelliseen roskikseen. Itse ainakin valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon.

Jarmo Ainasoja kirjoitti...

Kuka häämatkalla blogeilee?????

TagenTurinat kirjoitti...

Jammu: Kaikki ne jotka löytävät hotellistaan nettinurkkauksen.
7 päivää on aika pitkä aika pelkästään... ottaa brunaa.