keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Lomamoodi + kepukehua

Kylläpä loma - asenteen löytäminen on vaikeaa. Osittain tämä johtuu työyhteisössä meneillään olevista tapahtumista, mutta kyllä suurin vika löytyy peilistä katsomalla. Toisaalta minkäs luonteelleen tekee, kännykän heittäminen nurkkaan ja sähköpostin hylkääminen ei ole koskaan ollut minun juttuni - eikä vanha koira taida tästä paljoa muuttua.

Kulttiministeri Sirkka-Liisa Anttila riemastutti esittämällä alv:n poistoa elintarvikkeilta, vieläpä koko EU:n alueelta. Sillä lailla, tämä istuu hyvin valtiovarainministeri Kataisen linjauksiin verotuksen painopisteen siirtämisestä työn verotuksesta kulutuksen verotukseen. Hallituksen jo päättämä 5 % alv:n lasku on erittäin kyseenalainen ratkaisu, ja S-L Anttila haluaa pistää vielä paremmaksi. Jep jep.

Edellisen kesäsammakon päästi suustaan toinen kulttiministeri, itse Paavo Väyrynen. Hän halusi uhitella Venäjälle, kun naapuri ei suostu olemaan järkevä puutullien osalta. Rekoilta piti periä maksuja kompensoimaan tullimaksuja, laskennallisesti 800e/rekka. Paavo Väyrynenhän ei ole päinvastaisista huhuista huolimatta mikään tyhmä mies. Hän kyllä tiesi esityksen olevan mahdoton, sekä teoriassa että käytännössä. Se saikin heti murskaavan tuomion, paitsi että muutamalla mielipidesivuilla oli "kyllä ryssälle nyt näytetään" - henkisiä kirjoituksia. Juuri tästä olikin kyse: Paavo Väyrynen näki tilaisuuden tulleen kunnon populismille, ratsastetaan kansan syvien rivien pimeillä puolilla ja nostetaan hiukan omaa profiilia. Jep jep.

Keskustan eväät hallituksessa tuntuvat olevan vähissä. Asiaa ei auta pääministeri Vanhanen, joka tuntuu tukehtuvan omaan erinomaisuuteensa. Onneksi muualta kuin Ikeasta, heh heh, löytynyt naisystävä on tuotu parantamaan imagoa, mutta tämäkin herättää enemmän ärtymystä kuin sympatiaa.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että 2011 jälkeen pääministerinä toimii joku muu kuin Matti Vanhanen - vaikka Keskusta jatkaisi hallitusvastuussa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, aika oudolta on kepun meininki näyttänyt viime aikoina. Ja taitaa hieman ahdistaa ymmärrys siitä, että Paras muuttaa asetelmia myös kuntapuolella. Ja tuskin täysin heidän edukseen... Meillä Turussa lähtee ainoa työikäinen kepulainen sinne itä-suomeen työn perässä. Eivät ole ennusmerkit heille suosiollisia.

Eikä se puhelimen sulkeminen muutamaksi päiväksi mikään ihmeteko ole. Yritä edes!

Lomaterveisin Petja

Anonyymi kirjoitti...

maalaisjärjellä tietullit kuulu tienverkoston ylläpitokustanuksiin eikä paperiteoliisuuten osinkojen piiiriin, elääköön porvarihallitus joka nyt näyttäää miten varoja jaetaan