torstai 14. helmikuuta 2008

Urpilaisen joukoissa

Niin paljon voivat asiat nopeassa tahdissa muuttua. Kävin piipahtamassa Italiassa, ja sillä aikaa Heinäluoma ilmoitti lopettavansa ja uusia ehdokkaita löytyi kummasti.

Allekirjoittaneen näkökulmasta tilanne parani oleellisesti, kun muuttunut asetelma toi Jutta Urpilaisen kisaan mukaan. Hänet olen nähnyt jo pitkään mahdollisena tulevana puheenjohtajana, nyt päästään katsomaan mitä mieltä muu puolueväki on.

Mikäli joku blogin lukija haluaa mukaan tekemään SDP:lle tulevaisuutta Jutta Urpilaisen kampanjan muodossa, niin minuun voi olla yhteydessä.

6 kommenttia:

Aivot Narikassa kirjoitti...

Ei voisi juuri enempää kiinnostaa. Nyt näyttää todella lupaavalta. Tätä tuskin voi edes puoluetoimisto sössiä. Ehdokkaat kentälle ja puhuttamaan ihmisiä ja väittelemään/esittämään omia näkemyksiään demariuden tulevaisuudesta.

Olen aiemmin suhtautunut varauksellisesti jäsenäänestyksiin puheenjohtajasta oli kyse sitovasta tai neuvoa-antavasta. Asialla on puolensa ja puolensa. Nyttemmin olen kääntymässä kannalle, että nyt jos koskaan puolueen pitäisi järjestää kaikelle kansalle avoimen neuvoa-antavan äänestyksen puolueen puheenjohtajasta.

Ennen kuin kukaan ehtii sanoa "ei helvetissä, kyllä jäsenten pitää päättää...".

Ensinnäkin "Sorsa-trauma" pitää unohtaa. Toiseksi mikä on mahtavampi mahdollisuus rekrytoida uusia ihmisiä liikkeeseen, kuin ennakkorekisteröinti ja pyhä vakuutus, että ei osallistu muiden puolueiden toimintaan ko. vuonna. Kolmanneksi SDPn puheenjohtaja on (ainakin teoriassa) olla tuleva pääministeri. Päästäkseen pääministeriksi täytyy nyky-yhteiskunnassa hakea valtuutus isolta joukolta kansalaisia. Vaalikampanjat ovat puoluejohto keskeisiä ja myös SDPn puheenjohtajan pitää vakuuttaa ei-jäsenet. Avoin vaali olisi mitä oivallisin mahdollisuus testata tämä.

Puoluekokoukselle riittää riittävästi töitä tuloksen vahvistamisessa ja puoluehallituksen valinnassa.

P.S. Pelkkä jäsenäänestys, jossa kuudenkympin ja vapaajäsenyyden välissä olevat valitsevat puheenjohtajan huolettaa...

P.P.S. taisihan vapaajäsenilläkin olla oikeus äänestää? pahentaa tilannetta.

Petri Mustakallio kirjoitti...

TUS:illa on muuten puoluekokousaloite jossa esitetään jäsenmaksuvapautuksesta (siis jäsenenäolovuosiin perustuvasta, ei sosiaalisin syin myönnetystä) luopumista. Katsotaan riittäkö kokousedustajilla kanttia tällä kertaa.

Vaikka jäsenäänestyksen kannattajiin lukeudunkin, niin en oikein näkisi puoluekokouksen roolina vain sen "tuloksen vahvistamista". Ellei sitten tehdä kaksivaiheista jäsenvaalia jossa pidettäisiin vielä toinen kierros kahden eniten ääniä saaneen kesken. Ajatelkaapa tilannetta, jossa puheenjohtajaksi on 10 ehdokasta ja niistä eniten ääniä kerännyt saa 11 prosentin kannatuksen. Hänetkö pitäisi valita puheenjohtajaksi kun ei voida tietää kuinka suuri osa jäljelle jääneistö 89 prosentista häntä tukee?

Aivot Narikassa kirjoitti...

Aivan kuten Pete sanoit, niin puoluekokouksella riittää tekemistä. Myönnän, että vahvistaminen oli väärä termi. Nykytilanteessa on enemmän kuin todennäköistä, että puheenjohtaja kysymystä ei näin monen ehdokkaan välillä ratkea yhdellä äänestyksellä. Se järjestettäisiinkö toinen kierros vai annettaisiinko ratkaisu puoluekokoukselle.

Joka tapauksessa tulevan kesän puoluekokouksen käsiä ei voi jäsenäänestyksellä sitoa eli se olisi joka tapauksessa neuvoa-antava.

Anonyymi kirjoitti...

MIkko Myy! Jos olet puolueen jäsenille avoin ehdokas puoluekokouksen päättäjäksi, niin miksi verhoudut peitttoon? Kommenttejasi löytyy kaikkien nuorten tai nuorta leikkivien blogeista. Osa kommenteistasi ovat erittäin teräviä, osa typeriä.

Mikko Myy, mikset ole avannut omaa blogiasi, vaikka sanottavaa tuntuu olevan yllin kyllin? Pelkäätkö, ettei kukaan oikeasti ole mielipiteistäsi? Se pelko on kaikilla blogin pitäjillä, Ota kerrankin elämässäsi riski ja avaa oma blogi, meni syteen tai saveen. Sitten sinua voisi äänestää. Nykyistä hiirulaisMyytä ei halua kukaan edustajakseen puoluekokoukseen, vai kuinka?

Tarja F. on huippuehdokas SDP:n seuraavaksi johtajaksi. Olen täysin samaa mieltä. Mutta kun sitä täällä erikseen markkinoit, niin toivoisi hyviä perusteluja. Toki tiedäme, että Tarja järjesti sinulle työpaikan ministeriössään, mutta se ei meille muille ihan riitä perusteluksi...

10:19 PM

Ville Kopra kirjoitti...

Höh, no johan oli kommentti anonyymiltä. Vähän ala-arvoista. Mikkohan on aktiivinen, monipuolinen ja aina tunnistettavissa oleva keskustelija. Ihme sekoilua taas, mutta sitähän tänne blogimaailmaan myös mahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha tämä samainen "anonyymi" on käynnyt kirjoittelemassa näköjään useampaankin paikkaan samat löpinät.

Toistan saman jonka laitoin Oksan Petterin blogiin terveisiksi tälle "anonyymille", jotta tulee hänellekin asia selväksi.

Tämä "anonyymin" kommentti Mikosta menee sarjaan asiattomat ja mauttomat. Jos ei ole muuta asiaa kuin haukkua jotain keskustelijaa, niin voi jättää mielestäni kirjoittamatta. Ja jos kerran päättää kirjoittaa, niin antaa sitten tulla omalla nimellä. Olen rakentavan kritiikin ja argumentoinnin kannalla, sitä kunnioitan ja arvostan. Terveiset tälle "anonyymille".

Mika Häkkinen