tiistai 14. heinäkuuta 2009

Lomapäivän ratoksi, Antti Rantakangas

Lomailu on mukavaa. Nyt vielä aamua piristivät Antit Rantakangas sekä Kaikkonen, jotka olivat ylen aamuohjelmassa kommentoimassa Keskustan rahasotkuja ja puoluesihteeri Jarmo Korhosen tekemisiä.

Rantakangas oli hulvaton veikko. Kysyi toimittaja mitä tahansa oli vastaus valmiina: "SDPn ja Kokoomuksen pitää avata vaalirahoituksensa" Kaikkosen tehtävä oli sitten siinä vieressä vaikuttaa jotenkin tolkulliselta, etteivät loputkin liberaalit citykannattajat jätä puoluetta. Rantakangas ei oikeastaan mitään moitittavaa löytänyt mistään, paitsi että kaikki tiedot olisi voinut julkaista jo vuosi sitten. En kyllä muista hänen silloin sellaista sanoneen missään, mutta ainahan se on hyvä olla jälkiviisas ja sälyttää pikkumokat Vanhasen & Korhosen niskoille.

Puoluejohtaja Vanhanen oli taas median mukaan loukkaantunut, kun on vihjailtu että Keskustan vaalirahoitus olisi jotenkin koplattu Kevan rahoihin. No jaa, kyllä tuo epäilys on tullut aika monelle mieleen, kun Keskustan soturi, KEVAn entinen toimitusjohtaja Markku Kauppinen, on hääräillyt eri kokouksissa. Silmiinpistävä sattuma(?) on, että NOVAn saama konsulttipalkkio Rovanimemen kelkkabisneksistä on lähes tismalleen sama kuin minkä yritys syyti vaalitukea (n. 250 000) euroa. Summa on pienehkölle, talouvaikeuksissa jo tuolloin olleelle, konsulttifirmalle suuri. Kyllä vähemmästäkin epäilykset heräävät, joten puoluejohtaja Vanhasen on ihan turha olla herkkähipiäinen.

Oma lukunsa on sitten KEVAn hallituksen puheenjohtajan Sampsa Katajan(kok) asema. Hän oli hyvin nopeasti pesemässä Markku Kauppista puhtaaksi kun kohu alkoi. Sittemmin on käynyt ilmi, että Kataja on aika lailla korviaan myöten tässä sopassa mukana. Olisikohan hänen aika vetää johtopäätöksiä? Ainakin tämän kykypuolueen nousevan tähden haarniskaan tuli nyt todella iso lommo.

Ei kommentteja: