sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Ja valituiksi tulivat....

SDP:n Helsingin piirin piirikokous oli ja meni. Mustia hevosia ei ilmaantunut Paasitorniin, joten valinnat tehtiin etukäteen tiedossa olleiden ehdokkaiden välillä. Kokouksessa käsiteltiin luonnollisesti myös asiakysymyksiä, mutta pääosin huomio keskittyi henkilövalintoihin - vähemmän yllättävästi.

Piirin puheenjohtajan tehtävistä taisteltiin jälleen tiukasti. Risto Kolanen voitti Ulpu Iivarin äänin 66-56, joten seuraavat kaksi vuotta piiriä vetää Kolanen. On kuitenkin selvää, että jatkossakaan puhenjohtajan asema Helsingin piirissä ei ole sementtiin valettu. Jos homma ei hoidu odotusten mukaan palataan asiaan varmasti 2010. Sen verran paljon itsenäisiä ajattelijoita piirikokousväestä löytyy, eikä tyytyväisyys tämän syksyn ehdokasvaihtoehtoihin ollut välttämättä kovin laajaa. Varsinkin nuoremman polven ehdokasta kaivattiin.

1. varapuheenjohtajaa valittaessa piiriväki pääsikin sitten äänestämään nuoremman polven ehdokasta. Heta oli ylivoimainen, saaden kolmen ehdokkaan kisassa n. 56% äänistä. Kokenut piiri- ja ay-jyrä Jouko Malinen valittiin sitten selkein luvuin 2. varapuheenjohtajaksi.

Piirihallitusäänestyksen 4 eniten ääntä saanutta ehdokasta olivat nuoria. Erityisesti minua miellytti että Anna "Mäppis" Mäenpää oli ääniharava. Hän esiintyi piirikokouksessa rohkeasti ja fiksusti, ja on muutenkin tasapainoinen ja vastuullinen ihminen. Ilahduttavaa oli myös Antti Hytin nousu piirihallitukseen. Hiukan keskimääräistä hiljaisempana toimijana hän välillä jää varjoon, vaikka älliä ja osaamista on yllin kyllin. Piirikokousväki tämän hoksasi ja äänimäärä oli hieno.

Piirikokouksen henki oli hyvä. Omia ehdokkaita tuettiin intohimoisesti, mutta ylilyönneiltä ja muilta inhottavuuksilta vältyttiin. Poliittisen tilannekatsauksen piti SDP:n 1. varapuheenjohtaja Ilkka Kantola. Puhetta kehuttiin kovasti, eikä syyttä. Miehelle on kyllä puhumisen lahja annettu, ja sisältökin oli harkittu ja hyvin muotoiltu.

Tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Vuonna 2009 TUSsin sotureita on piirikokouksessa 4, kun jäsenmäärä on kehittynyt niin suotuisasti. Ja vuodeksi 2010 tavoite voisi olla 5, kun määräytymisperuste jatkossa on 20 maksavaa jäsentä/1 piirikokousedustaja.

1 kommentti:

A. Hytti kirjoitti...

Katsos, täällähän on kehuttu minua oikein nimeltä mainiten. Aivan tässä herkistyy... :)